Reiger

Een klein flatgebouw met vijftien appartementen en een gezellige gezamenlijke woonkamer en keuken. De bewoners zijn zelfstandig en krijgen begeleiding waar het nodig is.

Contactgegevens:

Reiger 34
9781 XA Bedum
088-0070826

Bel voor vragen of informatie over deze locatie naar:

088-0070700

op werkdagen bereikbaar van 9.00- 17.00 uur
of
mail uw vraag


Wil je een kijkje achter de schermen bij de Reiger? Lees dan hier de reportage uit De Sprankel!

Bewoners

Aantal: 15
Leeftijd: Ca. 20 - 45 jaar

Zorg
De zorg die Sprank biedt op deze locatie is woonbegeleiding. De begeleiders zijn bekend met cliënten met een verstandelijke beperking, afwijkingen in het autistisch spectrum zoals PDD-NOS, ADHD en MCDD, epilepsie en licht psychiatrische aandoeningen.

Begeleider leest de bijbel samen met een client met een verstandelijke beperking / handicap in de Reiger

De woning

Eigen voorzieningen: Slaapkamer, keukenblok en badkamer met douche en toilet 
Gezamenlijke voorzieningen:

 
Groepsruimte die gebruikt wordt voor het avondeten, spelletjes, knutselen, tv kijken, muziek luisteren en samen zijn.
 

Omgeving
De Reiger is een klein flatgebouw middenin een woonwijk. De voorkant van de flat staat aan de weg, en aan de achterkant is een besloten, gezamenlijke tuin. Op vijf minuten fietsafstand zijn de huisarts, apotheek, winkels, supermarkt en een bushalte te vinden. De kerk en het station bevinden zich op tien minuten fietsafstand.

Begeleiding
De bewoners krijgen 24-uursbegeleiding. De meeste bewoners hebben vanwege hun handicap ondersteuning nodig bij het eten koken, ordenen, schoonmaken en sociale activiteiten. Alle bewoners gaan zelfstandig naar hun werk of dagbesteding. Er wordt ‘s avonds (gedeeltelijk) samen gegeten. Vervolgens zijn de bewoners in de gezamenlijke ruimte of in hun eigen appartement te vinden, of gaan ze bijvoorbeeld sporten. In de gezamenlijke ruimte kijken ze bijvoorbeeld tv, doen ze spelletjes, knutselen ze, of luisteren ze naar muziek.

Is er nog plaats?
Momenteel is er geen plek vrij voor nieuwe bewoners. Toch horen we het graag van u als u op zoek bent naar woonbegeleiding. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Vrijwilliger worden op deze locatie >>