Eerste steenlegging nieuwbouw De Haven in Bunschot

In Bunschoten zijn de eerste twee gebouwen van nieuwbouwproject Op de Ree van Zorg- en wooncentrum De Haven een feit. De bouw van de volgende drie woongebouwen, waarvan bewoners van Sprank in één van de gebouwen gaan wonen, is nu in volle gang. Woensdag 29 november werd dit feestelijk gevierd met de eerste steenlegging samen met de toekomstige bewoners en wethouder Menno Nagel. In juni 2018 wordt het nieuw thuis voor 18 mensen met een verstandelijke beperking opgeleverd.

USB stick mee gemetseld
Een leuk detail is dat de USB stick met alle bouwtekeningen is mee gemetseld achter de eerste steen. “Leuk voor later mochten ze met dit gebouw weer aan de slag gaan”, zegt Henk Plaggenmarsch, Directievoerder huisvesting Sprank. Van de 18 bewoners wonen 10 mensen momenteel op locatie Ark & Botter van Sprank in Bunschoten. Deze locatie voldoet niet meer aan de wooneisen van deze tijd en is toe aan vervanging. Sprank is heel blij dat er een goede woonoplossing in De Haven is gevonden voor deze mensen.

Geanticipeerd op zelfstandig wonen
De toekomstige bewoners van deze nieuwe locatie krijgen zorg en begeleiding bij het zo zelfstandig mogelijk leven. Zodat zij mogen sprankelen en van betekenis zijn. Het nieuwe gebouw is daar op geanticipeerd. Het bestaat uit drie woonlagen waar iedere bewoner bijvoorbeeld een eigen badkamer krijgt. Verder wonen de bewoners straks op een centrale plek bij het centrum. En er komt een mooie belevingstuin waar alle bewoners van De Haven gebruik van kunnen maken.